perjantai 30. syyskuuta 2016

Koskenkorva


Koskenkorva tuli markkinoille vuonna 1953. 0,5l pullo maksoi tuolloin 495 markkaa, eli n. 15 euroa. Juomaa sai usean vuosikymmenen pelkästään lasipullosta, mutta vuonna 1990 kossua sai myös muunneltuna.




Koskenkorva on viljasta valmistettua kirkasta viinaa, johon on lisätty vähän sokeria. Se valmistettiin aluksi perunasta ja nykyään sitä valmistetaan ohrasta. 
Koskenkorva on saanut nimensä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevasta Ilmajoen Koskenkorvan kylästä, missä tuote tislataan jatkuvatoimisessa tislauslaitoksessa Koskenkorvan tehtaalla 96% alkoholiksi.
Valmistusprosessi on enemmän teollisuusetanoli- kuin vodkaprosessi ,koska siinä käytetään monimutkaista jatkvatoimista tislausta yksinkertaisen panostislauksen sijaan, eikä tuotetta suodateta akttiivihiilellä ,kuten monia vodkia. Juomaan lisätyn sokerin vuoksi Koskenkorva ei ole vodka, koska siihen ei lisätä mausteita. 
Nykyään Koskenkorvasta on erinlaisia makuja esim. Salmiakki Kossu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti